Met de Apple Watch op komst zou het weleens kunnen gebeuren dat wearables aanslaan in de nabije toekomst. Maar wellicht is dit slechts een tussenstop en zien we technologie terugkomen IN ons eigen lichaam. Wat kun je zoal verwachten?
Inplantbare smartphones
We zitten natuurlijk altijd al vast aan onze smartphones, maar wat als we net dat stapje verder gaan en de smartphone letterlijk bevestigen aan ons lichaam. Artiest Anthony Antonellis heeft al een eerste stap in deze richting genomen door een RFID chip in zijn arm te laten zetten waar hij kunst op kan opslaan en kan doorsturen naar zijn smartphone.
Helende chip
Een chip in je lichaam laten zetten om beter te worden. Het klinkt nog te bizar voor woorden maar in gematigde vorm wordt het al uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld al sensoren voor diabetici die de suikerspiegel constant in de gaten kunnen houden of capsules voor mensen met overgewicht die het vetpercentage in de gaten houden en de gebruiker een vol gevoel geven.
Tech pillen
Een pil die je inneemt als je ziek bent, zonder je tijd te voldoen aan onderzoeken communiceert de pil met je dokter en laat hem weten wat er mis is.
De dokter kan hiermee zien of de voorgeschreven medicatie goed wordt gebruikt en of het een gewenst effect heeft.
Anticonceptie chip
Een MIT project, gesponsord door niemand minder dan Bill Gates, houd zich bezig met het ontwikkelen van een anticonceptie chip. De chip is af te stellen vanaf buitenaf. De chip zal daarnaast ook nog eens 16 jaar mee gaan en het plaatsen ervan zal niet ingrijpender zijn dan het laten zetten van een tattoo.
Slimme tatoeages
Tatoeages zijn het laatste decennia weer immens populair. Maar als je toch een tattoo laat zetten, waarom dan geen ‘slimme’? Een tattoo die bijvoorbeeld ook de sleutel voor je auto is, of voor je smartphone. Er worden bij een dergelijke tattoo microdeeltjes onder de huid gestopt, net als het inkt van een tattoo.
Brein-Computer interface
Het klinkt nog te bizar voor woorden, iets in je brein laten zetten om sneller, beter en directer te kunnen communiceren met een computer. Maar toch is het de toekomst volgens sommigen. In 2020 zullen mensen grotendeels klaar zijn voor het idee van implantaten in het brein, aldus Intel wetenschapper Dean Pomerleau.
Bio batterij
Al deze voorbeelden moeten natuurlijk wel voorzien worden van stroom. Dat is wel een uitdaging aangezien je niet even kan opladen of eruit kan halen om de batterij te vervangen. Een team wetenschappers van het Draper Laboratorium zijn bezig met het ontwikkelen van een biologische afbreekbare batterij. Het brengt de stroom naar de plek waar het heen moet gaan waarna het weg smelt.