Iedereen heeft er vroeger, of ach, misschien alsnog wel, mee gespeeld: bubbelplastic. Het simpele genot van de luchtkamertjes kapot knijpen tot zij knappen, heerlijk. Dit genot wordt mogelijk geschiedenis door een nieuwe soort verpakkingsmateriaal die anders is opgebouwd.
Bescherming
Natuurlijk is het doel van het plastic niet om kinderen wereldwijd een manier van tijdverdrijf te bieden, maar om goederen te beschermen tijdens transport. Ook daarin is het een bijzonder effectieve uitvinding.
iBubble Wrap
De bedenker van het plastic, Sealed Air, heeft nu een nieuw soort plastic bedacht waar er geen gebruik meer gemaakt wordt van de kleine luchtkamertjes zoals dat bij de huidige versie het geval is. De nieuwe variant, vooralsnog genaamd iBubble Wrap bestaat uit een zeer dun vel dat om een product heen gaat en pas wordt opgeblazen wanneer het in de doos zit. Dit lost het grootste nadeel op van het huidige bubbelplastic, namelijk de hoeveelheid ruimte dat het inneemt. iBubble Wrap neemt namelijk slechts één-vijftigste van de ruimte in dat normaal bubbelplastic doet.
De normale variant van bubbelplastic zal wel geproduceerd blijven worden, maar de vraag is of we het nog vaak zullen tegenkomen als we met ingehouden adem ons nieuwe pakketje openen. De nieuwe variant kan namelijk geld besparen in onder andere opslag en dan is er natuurlijk animo ten overvloede.
Stress
Naast dat bubbelplastic je bestellingen beschermt tegen beschadigingen, verhelpt het knappen van de bubbels ook stress volgens de Universiteit van Leicester. Op de campus is er zelfs een ruimte gereserveerd waar studenten hun stres van hun af laten glijden onder het genot van een stukje bubbelplastic.
Omdat bubbeltjesplastic het kind in ons allen naar boven haalt: