Facebook heeft wel een hele rare manier verzonnen om te kijken hoe loyaal haar gebruikers in werkelijkheid zijn, en of ze dus snel het sociale medium zouden verlaten.
Door fouten in de mobiele Android app van Facebook te stoppen kon Facebook testen wanneer haar gebruikers het sociale medium zouden verlaten. Of dat ze bijvoorbeeld over zouden stappen naar de browser om toch nog Facebook te kunnen gebruiken. Dit zou een goed onderzoek zijn voor wanneer Google zou besluiten om de app helemaal uit de Google Play Store te halen om concurrentie tegen te gaan voor Google+, de tegenhanger van Facebook ontworpen door Google.
Resultaten
Uit dit onderzoek is echter gebleken dat de Facebook gebruikers niet zullen stoppen met proberen om de dienst te gebruiken. De app crashte soms voor uren achter elkaar, maar geen enkele van de ‘testpersonen’ is ook maar gestopt met proberen, en dit is natuurlijk een heel erg gunstig onderzoek voor Facebook, want het zou betekenen dat wat er ook gebeurd de gebruikers van Facebook altijd nog zullen proberen om de dienst te gebruiken.
Het onderzoek zou al enkele jaren geleden gebeurd zijn, maar het kwam direct achter de ontdekking aan dat Facebook in 2014 had geprobeerd te kijken of het soort Facebook posts de gebruiker zijn of haar humeur kon beinvloeden. Dit deden ze door de newsfeed van sommige gebruikers aan te passen en alleen maar negatieve en verdrietige posts te laten zien.