Het eerste seizoen zit er bijna op met de laatste aflevering halverwege komende week verschijnt. De serie wint snel aan populariteit en dat is niet alleen onder de normale kijker, ook beveiligingsexperts zijn erg gecharmeerd van de serie.
Hackers
De serie steekt er namelijk met kop en schouders bovenuit als het gaat om hoe realistisch het hacken verloopt in de serie. Volgens maker van de serie Sam Esmail heeft dit verschillende redenen, één daarvan is dat hij met serie liever kiest voor nauwkeurigheid dan voor drama. De reden dat hij dat doet is vrij simpel, hij was het niet eens met de manier waarop Hollywood de hackers-cultuur neerzette. “De hacker kant ervan is eigenlijk een combinatie van mijn frustratie over hoe de hacker cultuur en de tech cultuur werd neergezet door Hollywood. Ik vond het erg onnauwkeurig, gedwongen en cartoonachtige manier van het weerspiegelen van zo’n cultuur”, aldus Esmail tegenover Engadget.
De manier waarop ze het in de serie zo realistisch voor elkaar krijgen heeft één simpele reden, heel veel onderzoek. De informatie die door de schrijvers wordt gebruikt in de serie is rechtstreeks afkomstig van beveiligingsexperts. Het komt dan ook weleens voor dat er tijdens de uitzending Tweets de wereld ingestuurd worden door beveiligingsexperts die het werk van een collega langs zien komen.
Seizoen 1
Het eerste seizoen kreeg lovende recensies alom en ook de score op IMDB liegt er niet om. Nabij de afsluiting van het eerste seizoen scoort de serie daar nog een 9,1. Helaas was het een vrij kort seizoen met maar 10 afleveringen, waarvan de laatste is verschoven naar volgende week door het drama eerder deze week in Virginia. Hierbij werden verslaggevers live op televisie beschoten, uit respect voor de slachtoffers en de gelijkenis met beelden uit de seizoensfinale hebben de makers besloten de finale een week op te schuiven.